Un dels punts claus per al rendiment de les plaques solars és el manteniment general de les mateixes, no només la seva neteja sinó la revisió dels components de la teva instal·lació fotovoltaica.

Quan hi hagi brutícia acumulada, es produeixen pèrdues del 50% sobre la producció d’una placa solar. Per tant, retirar la brutícia acumulada dels panells solars és de gran importància per a un bon manteniment i neteja de les plaques solars.

Per fer una correcta neteja de plaques solars necessitarem tres eines:

 1. Utilitzeu un recipient amb aigua tèbia i una gota de sabó (molt poc sabó per evitar escumes).
 2. Un drap o un raspall de polièster amb truges gruixudes per no ratllar el panell.
 3. Si estan inaccessibles, et podràs ajudar amb una perxa i col·locant el raspall a l’extrem.

Amb només aquests materials ja estàs a punt per netejar els panells solars per a l’autoconsum i que la teva instal·lació produeixi energia a la seva màxima capacitat. És preferible realitzar el Manteniment i la neteja de plaques solars al matí d’hora, o al capvespre, quan el sol és menys fort.

També és important que facis una inspecció visual, avalua si hi ha algun cristall de protecció trencat, pots comprovar també l’estat dels marcs i que cap cèl·lula es trobi en mal estat.

Com hauràs de fer una correcta neteja dels panells?

 1. Mulleu els panells solars perquè la brutícia quedi mullada i sigui més senzill netejar-la.
 2. Humiteja el drap o el raspall a la galleda.
 3. Neteja el panell amb el drap o raspall fent una ziga-zaga per recollir la brutícia.
 4. Com si estiguessis netejant una finestra.Retira la brutícia del drap o raspall i torna a començar.

És important no utilitzar sabó o líquids abrasius perquè poden danyar la superfície del panell. A més, no utilitzis cap utensili de neteja que pugui ratllar el vidre de la placa.

A InfinitySun som especialistes en la neteja de plaques solars per a empreses o habitatges. No dubti en trucar-nos 937 869 917 si està buscant un complet manteniment de plaques solars a casa o negoci. Us atendrem amb molt de gust i resoldrem qualsevol dels vostres dubtes. Parlem?

Som una de les empreses d’energia solar fotovoltaica i energies renovables amb més prestigi del nostre país. Amb una sòlida experiència de més de quinze anys al sector (des del 2007), oferim als nostres clients productes i serveis de valor afegit en l’àmbit de les energies renovables, ja sigui un projecte d’energia solar fotovoltaica que impliqui la instal·lació de plaques solars d’autoconsum o la integració amb aerotèrmia i geotèrmia.

Truca’ns

Pol. Ind. Santa Margarida II
c/ Colom, 453 nau C 15
08223 Terrassa (Barcelona)

Email

Envia’ns un email o utilitza el formulari en aquesta pàgina. El nostre objectiu és respondre en 24 hores.

Parlem?

  Marca la casella si prefereixes que una persona del nostre equip es posi en contacte amb tu. 🤙🏻

  He llegit, entès i accepto la política de privacitat.

  Més novetats Infinitysun.es