Avui dia, l’autoconsum fotovoltaic presenta múltiples avantatges, entre els quals hi ha la seva eficiència, el gran estalvi econòmic que representa i, per descomptat, els beneficis a nivell mediambiental que suposa. Però, malgrat la gran quantitat de beneficis que ens proporciona l’energia fotovoltaica quant a comoditat i eficàcia, és indispensable fer una correcta revisió i manteniment de plaques per a autoconsum fotovoltaic, per evitar futurs problemes o incidències.

Per què és important fer una revisió i manteniment de plaques per a autoconsum fotovoltaic?

Tot tipus d’instal·lació generadora d’energia requereix un manteniment mínim que en garanteixi el funcionament i la durabilitat correctes en el temps.

En el cas concret de les instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic, resulta indispensable fer un manteniment preventiu, amb l’objectiu d’evitar possibles problemes en un futur.

 

Manteniment preventiu

Les tasques de manteniment han d’incloure una revisió dels elements següents:

1.- Les connexions i el cablejat

L’examen preventiu inclou una revisió del cablejat i les connexions i terminals. Resulta necessari revisar el seu estat exterior per tal de detectar possibles frecs o esquinçaments.

Així mateix, també es pot fer un reforç de totes les connexions del cablejat, atès que un mal estrenyiment d’alguna femella pot produir danys als equips.

2.- Les plaques solars

Cal comprovar l’estat de les plaques solars, així com les seves estructures, observant si hi ha algun defecte exterior o als seus ancoratges. A més, la brutícia que s’acumula a les plaques també pot ser la causa de problemes d’eficiència d’aquestes, per la qual cosa és important netejar-les almenys una vegada a l’any.

A més d’aquests elements, és important també fer una revisió correcta de les bateries. És indispensable revisar anualment el seu aspecte exterior i assegurar-se que no presenten danys o sulfatació. També s’hauran de comprovar els inversors i els reguladors de càrrega.

 

El manteniment de la teva instal·lació fotovoltaica amb InfinitySun

A InfitnitySun vetllem pel correcte funcionament i manteniment del teu sistema d’autoconsum fotovoltaic. Per això, duem a terme totes les accions preventives necessàries per evitar desperfectes i possibles problemes futurs.

Si tens qualsevol problema o dubte en relació amb la teva instal·lació fotovoltaica, no dubtis en posar-te en contacte amb els nostres experts en revisió i manteniment de plaques per a autoconsum fotovoltaic. Estan a la teva disposició per ajudar-te!

Som una empresa líder en autoconsum fotovoltaic amb aerotèrmia i geotèrmia. Donem servei a tot Catalunya (Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona).

Truca’ns

Pol. Ind. Santa Margarida II
c/ Colom, 453 nau C 15
08223 Terrassa (Barcelona)

Email

Envia’ns un email o utilitza el formulari en aquesta pàgina. El nostre objectiu és respondre en 24 hores.

Parlem?

    Marca la casella si prefereixes que una persona del nostre equip es posi en contacte amb tu. 🤙🏻

    He llegit, entès i accepto la política de privacitat.

    Més novetats Infinitysun.es